appstore googleplay
Siguenos en: Facebook Twitter

SEAE

Cursos activitat física

Cursos d'activitat física 2020- 2021

 
Pilates
 
El Mètode Pilates (en endavant MP) és una nova manera de practicar activitat física que desenvolupa la força, la flexibilitat i la coordinació, amb l'objectiu de millorar la postura.

El seu autor, Joseph Humbertus Pilates, nascut l'any 1880 a Alemanya, va emigrar als Estats Units després de la Primera Guerra Mundial, i allà va desenvolupar la seva activitat, concretament en la ciutat de Nova York, on va començar a impartir classes del seu mètode, que va tenir una gran acceptació entre els artistes i els ballarins.

Continguts

Sense dubte, l'MP és un dels productes que està arribant amb més força al sector del fitness i del wellness. En la pràctica d'aquest mètode trobem diferents escoles. Les més prestigioses són Authenthic Pilates i Polestar Pilates.

Authenthic Pilates segueix de forma fidel el mètode original de J. H. Pilates, i es basa en els principis de concentració, control, centre (powerhouse), precisió, fluïdesa i respiració. Es defineixen com els únics practicants del Mètode Pilates. Segons aquesta escola, aquest mètode "és eficaç en si mateix, i no necessita complementar-se amb teràpies i altres disciplines físiques".

Polestar es diferencia essencialment en la idea del mètode, entenent els moviments com a conceptes d'exercicis, permetent la seva millora, ja que el mètode no ha evolucionat des de el 1967. Els seus principis de moviment són: respiració, control central, organització de la cintura escapular, articulació de la columna, alineació i suport del pes en les EESS i EEII i integració del moviment.

Dintre del mètode, trobem exercicis de terra i aparells. Els seguidors més tradicionals no són partidaris de separar l'MP en dos blocs, ja que Pilates no ho va fer en vida, però les tendències més modernes sí que fan aquesta separació, argumentant que primer fan una progressió per arribar al concepte final.

Els exercicis de terra de l'MP van ser utilitzats sobretot pels ballarins com a mètode d'escalfament abans de sortir a escena. Són exercicis molt exigents de realitzar si intentem efectuar-los exactament idèntics al model presentat en un inici. És necessària una adaptació i una progressió per, finalment, poder fer l'exercici.

Conclusions

L'MP és una nova forma de fer exercici de forma saludable i segura sempre que estiguem assessorats per un professional qualificat. Per a la seva pràctica en terra hem de comptar amb un tècnic que ens ajudi a adaptar cada exercici al nostre nivell.

 

Preus
  • Trimestral 1 dia:    Abonats 43,15 euros / No Abonat 54,88 euros

 

 
Horaris:
 
P2 Dimarts 14.30 a 15.15
 

<< volver