appstore googleplay
Siguenos en: Facebook Twitter

SEAE

Articles d'interès

Article -1- Natació Terapeutica

En l’adolescència i durant l’etapa de creixement molts nens i nenes pateixen problemes d’esquena.

Arrel daixò i utilitzant l’aigua com a medi es creà una activitat aquàtica per tots aquells que tinguin problemes d’esquena degut a desalineacions de la columna.

Les patologies més habituals són escoliosis i hipercifosis.

Si visualitzem la columna vertebral de costat, eix sagital, veiem que presenta unes corbes fisiològiques totalment normals, la de les cervicals i lumbars en diguem lordosis i a nivell dorsal o toràcic en diguem cifosis. Ara bé, quan alguna d’aquestes corbes s’exagera i sobrepassa els límits de la normalitat és quan sorgeixen els problemes a nivell estructural al nostre cos i per tant les possibles àlgies o dolors.

És el cas de la hipercifosis dorsal que seria una exageració de la curvatura a nivell dorsal.

Això pot afectar: tenint problemes respiratoris, ja que es disminueix la capacitat pulmonar, dolor per descompensació muscular, i a nivell estètic ja que hi haurà un encorbament del cos.

Si ara visualitzéssim la columna vertebral per davant, l’eix frontal, no hauríem de trobar cap desalineació o curvatura.

Aquest no és el cas d'una persona amb escoliosis la qual presenta una desviació lateral de la columna

Molts metges recomanen la pràctica de la natació davant d’aquests casos, però no tots els estils de natació o moviments són correctes per aquest tipus de patologies.

En la natació terapèutica s’utilitzen exercicis a l’aigua adequats per evitar que aquesta desalineació vagi a més i per tant l’agreugi.

Es treballaran objectius com l’enfortiment de la musculatura debilitada, flexibilització de la columna, millora de la capacitat pulmonar i adquisició d’una bona conscienciació corporal.

Al tractar-se de nens les sessions són dinàmiques. A través de d’exercicis guiats anirem assolint els objectius de treball a la vegada que motivem el nen perquè no tingui la sensació d’un treball rehabilitador
 

<< volver